Dubbel Plus - Workshops
Dubbel Plus - Begeleiding hoogbegaafde kinderen
Workshops

We bieden een variatie aan workshops. Deze zijn zeer divers.
Zo bieden wij workshops voor ouders, leerkrachten, interne
begeleiders maar ook voor managementteams. Onze meest
populaire producten staan hieronder vermeld. Je kunt altijd contact
met ons opnemen voor meer informatie over onze bestaande
workshops en andere opties. In overleg bieden wij ook workshops
op maat!


Signaleren van gedragskenmerken in het basisonderwijs

Wat weet ik? Wat zie ik? Wat doe ik? Hoe draag ik dat over aan mijn collega’s zodat ook zij in staat zijn goed te signaleren?

We gaan dieper in op de waarneembare kenmerken bij de profielen van Betts en Neihart om uiteindelijk, met elkaar, te komen tot praktische handelingen en toepasbare interventies. Ook erg bruikbaar om het belang van goed signaleren uit te kunnen leggen aan je collega’s!

- Wat zie je in je dagelijkse praktijk?
- Wat wil je hiermee en wat kan je hiermee?
- Welke invloed heeft het kunnen indelen in profielen op je dagelijkse praktijk?
- Wat zou je nu anders doen dan voorheen en waarom?
- Wat zou je nog meer aan informatie willen hebben om goed te kunnen signaleren?
- Hoe draag ik mijn kennis over aan mijn collega’s zodat ook zij signaleren in de groep?
 
Arjan van Dijk; ervaringsdeskundige en trainer bij Novilo:
"Ik vind het een heel gevarieerd en actief programma met zowel inhoudelijk als qua methodiek  interessante invalshoeken.  Je opzet is heel didactisch doordacht en je probeert het leerproces bij de deelnemers te laten liggen.  Je took maakt het echt af. Daardoor heeft het direct linken met de praktijk".

Met het TASC model zelf projecten maken voor in je plusklas
Zorgen voor een doorgaande lijn van onderzoekend leren in het aanbod van projecten in je plusklas door gebruik te maken van het TASC model (Wallace)
 
Het TASC-model, Thinking Actively in a Social Context, organiseert in 8 stappen het denk- en werkproces van de kinderen. Het zorgt voor activatie van de aanwezige voorkennis, laat creatief associëren, leert een planning maken en werken volgens die planning. Daarnaast laat het kinderen tussentijds evalueren en bijstellen, presentatievaardigheden worden getraind om tenslotte kinderen te laten reflecteren op eigen handelen en proces. Je leert hoe je dit model kunt gebruiken om zelf projecten voor je plusgroep te maken. Op deze manier creëer je een leerlijn voor het aanbod van leren leren in je Plusgroep.

Mindset

Ken je leerlingen die uitdagingen het liefst uit de weg gaan? Ken je een leerling die snel opgeeft bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes? Wil je graag weten hoe je deze leerlingen kunt helpen?
Dan is deze workshop iets voor jou!

In deze workshop zijn theorie en praktijk verweven. Aan de hand van de theorie ondervind je zelf wat je mindset voor jou betekent in het dagelijks leven. Met behulp van praktische tips en oefeningen leer je wat je kunt doen om een groei mindset te ontwikkelen bij de kinderen in je klas zodat je meteen in de praktijk aan de slag kunt.Hoogbegaafde leerlingen komen er vanzelf wel! Of niet...


Een workshop voor leerkrachten, ib’ers en andere betrokkenen over de uitdagingen van hoogbegaafde leerlingen. Waar lopen zij tegen aan en wat kunt u doen om hen te helpen?

Deze workshop is gevalideerd door registerleraar.nlLucky 7!

Kinderen en jongeren begeleiden volgens
‘de 7 stappen van blijvende verandering’
van Tony Robbins
 
Lucky 7! Is een begeleidingstraject dat is gemaakt als eindinterventie bij mijn opleiding als Gevorderde Talentbegeleider bij Novilo. In mijn zoektocht naar een manier hoe je kinderen en jongeren helpt om blijvend te veranderen wilde ik een combinatie maken van coachingstechnieken, therapiewerkvormen en kennis van de mens. Door middel van het creëren van ‘Lucky 7!’ heb ik dit tot uiting gebracht.

Bij alle stappen worden, binnen deze training, interventies gegeven die je kunt gebruiken om de desbetreffende stap te doorlopen. Het zijn allen praktische interventies die je in de dagelijkse praktijk kunt toepassen. Je krijgt daarnaast bruikbare werkbladen zodat je deze interventies meteen de volgende dag in je dagelijkse praktijk kunt inzetten.