top of page

wo 26 jun

|

Goirle

Reflexintegratie en hoogbegaafdheid

Dubbel-Plus en Top-Talentbegeleiding organiseren een informatieavond over reflexintegratie en hoogbegaafdheid. Dit in samenwerking met Karin van den Wittenboer van Kinderpraktijk Weert.

Reflexintegratie en hoogbegaafdheid
Reflexintegratie en hoogbegaafdheid

Tijd en locatie

26 jun 2024, 19:00 – 21:30

Goirle, Hoogstraat 60, 5051 RX Goirle, Nederland

Gasten

Over het evenement

Ieder mens ontwikkelt reflexen die nodig zijn om te bewegen. Ze ontstaan in een vaste volgorde en horen ook volgens een vast schema te integreren. Vaak gaat dit vanzelf, soms ook niet. Soms blijven primitieve reflexen dominant en uit dit zich in onhandig of onbegrepen gedrag. Denk hierbij aan problemen waar hoogbegaafde kinderen vaak tegen aanlopen. Bijvoorbeeld: verminderde concentratie, wiebelen, innerlijke onrust of vermijding.  Gelukkig is hier wat aan te doen! Wil je weten hoe? Kom dan naar deze avond op woensdag 26 juni. 

Die avond vertelt Karin van den Wittenboer alles over reflexintegratie. We merken steeds vaker dat veel uitdagingen bij hoogbegaafde kinderen voortkomen uit het nog aanwezig zijn van primaire reflexen. Karin van den Wittenboer van kinderpraktijk Weert neemt ons deze avond mee in haar verhaal en aanpak. Ze geeft uitleg over wat primaire reflexen zijn, welke link dat heeft met hoogbegaafd zijn en hoe je deze reflexen kunt integreren middels beweging. Het wordt een afwisselend verhaal met theorie en praktijkvoorbeelden. Een avond met vele handvatten!

Geschikt voor ouders, opvoeders, leerkrachten PO, medewerkers jeugdzorg en pedagogisch medewerkers.

De kosten voor deze avond zijn € 20,00 per persoon. Kom je samen met je partner dan rekenen we € 30,00 per koppel.

Maximaal aantal deelnemers = 30 personen. Wees er dus snel bij!

Deel dit evenement

bottom of page